Следата на пиранята - Александър Бушков

Следата на пиранята
Автор: Александър Бушков
Обем: 496 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-06-13
Нашата цена: 11.82 лв
 

Александър Бушков е най-популярният руски писател през последните пет години. С общ тираж от над 17 млн. екземпляра той е единственият мъж, успял да влезе трайно в топлистите за бестселъри, доминирани само от жени. Определян е като “кралят на руския екшън” .
Той пише не просто екшън-трилъри. Силата му е в увлекателния стил, оригиналните сюжети и най-вече реализма. Атмосферата, ситуациите и героите в книгите му са толкова правдиви, че те карат да заживееш в света на героите, да страдаш и да се бориш с тях.

Оцелял след сблъсък с ловци на хора, бандитски групировки и продажни ченгета, капитан първи ранг от военноморския спецназ Кирил Мазур се оказва в центъра на мръсните игри на различните шпионски, армейски и полицейски служби от двете страни на океана. Някой отгоре дирижира загадъчните и кървави събития, в капана на които е поставен “морският дявол”.

Заедно с лейтенант командър Крис Мълинг от военноморските сили на САЩ и Дженифър Деспърд, помощник на окръжния прокурор на Пенсилвания, Кирил Мазур е изпратен с екип елитни руски и американски командоси обратно в тайгата. Те трябва да се доберат до секретен видеоархив, съдържащ компромат срещу висш политик, свързан с организираната престъпност и устремил се към най-високия държавен пост...

“Следата на пиранята” е нов роман с познатия от “Лов на пираня” герой Кирил Мазур – ветеран от военноморския спецназ, кален в много секретни операции в най-горещите точки на земното кълбо. Авторът е наситил 500-те страници на романа си с много напрежение и непредсказуеми обрати на действието. Има моменти, които са безпощадно жестоки и трайно остават в мислите ти.