Приятели, любовници, шоколад - Алегзандър Маккол Смит

Приятели, любовници, шоколад
Автор: Алегзандър Маккол Смит
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-06-14
Нашата цена: 9.59 лв
 

Изабел Далхаузи обича загадките и моралните проблеми. Като философ по образование и принципна жена тя държи извънредно много на правилата, които управляват на теория живота й.
Но действителността крие много предизвикателства - духовната близост с красив млад мъж, който е влюбен в племенницата й, неудържимото привличане, което упражняват върху Изабел шоколадът и един привлекателен италианец, появил се изневиделица в Единбург…
А непоправимото й любопитство я забърква отново в странна история. Случаен познат, претърпял сърдечна трансплантация, споделя с нея необичайните си преживявания - откакто в гърдите му бие новото сърце, го измъчват видения и спомени, които не му принадлежат. Разумът е безсилен да обясни тези явления - възможно ли е донорът да е видял своя убиец? Възможно ли е неговото сърце да е съхранило паметта от последните му мигове преди смъртта?
Изабел държи на всяка цена да разбере истината - но разследването на поредната загадка я повежда по опасен път.

"Литературният еквивалент на чаша чай пред уютно горящата камина".
Ню Йорк Таймс

Алегзандър Маккол Смит е носител на три награди “Автор на годината” за 2004 година и на наградата на Асоциацията на авторите на криминални романи. През 2003 година получава наградата “Сага” за хумористична литература, известна и като “Сребърен Букър”, както и наградата “Духът на Шотландия”.
Той е професор по медицинско право в Единбургския университет. Бил е заместник-председател на Британската комисия по човешка генетика, председател на комисията по етика на “Бритиш Медикъл Джърнъл” и член на международната комисия по биоетика към ЮНЕСКО. В свободното си време свири на фагот в “Наистина ужасния оркестър”.
За заслугите си към литературата през 2007 г. Алегзандър Маккол Смит получава Ордена на Британската империя.