Ако това е ваша земя, къде са вашите предания? - Дж. Едуард Чембърлин

Ако това е ваша земя, къде са вашите предания?
Автор: Дж. Едуард Чембърлин
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Весела Люцканова"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-06-15
Нашата цена: 8.19 лв
 

През различните епохи преданията са предавали форма и смисъл на нашето усещане за самите нас като индивиди, култури и нации. Може ли една земя да бъде някога дом на повече от един народ? Не и докато не си представим по нов начин "тях" и "нас", изтъква Тед Чембълин. Не можем да го направим, докато не разберем самите корени на преданията на едните и другите - от детските стихчета и националните химни до митовете за сътворението и научните теории. Писана с проникновение и дълбока човечност, тази увлекателна, предложена за награда книга изследва защо е много по-важно от всякога да се вслушваме в онова, което другите казват със своите предания и митове - и какво казваме ние за себе си.

"Чембърлин обединява лични спомени със забележки и отпратки от толкова различни източници като китайския философ Чуанг Цу и канадския кънтри певец Йън Тайсън, за да формира хармонично, истинско и цялостно разсъждение, което преминава от анекдот към висша теория, често на една и съща страница."
"Калгари Хералд"

Дж. Едуард Чембърлин е професор по английски и сравнителна литература в Университета на Торонто. Бил е старши съветник на Кралската комисия за туземното население и е работил усилено върху исковете за земя по цял свят.