Фъргюс Крейн и огнените диаманти - Пол Стюарт, Крис Ридъл

Фъргюс Крейн и огнените диаманти
Автор: Пол Стюарт, Крис Ридъл
Обем: 248 стр.
Формат в мм.: 140х180
Издател: ИК "Слънце"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-06-18
Нашата цена: 9.10 лв
 

Фантастичният роман "Фъргюс Крейн и огнените диаманти" е носител на Златен медал за детска литература на "Нестле" за 2004 г. и се радва на огромен успех по цял свят. Вълнуващият сюжет и прекрасните илюстрации стимулират детското въображение и пораждат интерес към четенето, като го превръщат в игра и забавление.

Точно в полунощ на прозореца на стаята на 9-годишния Фъргюс Крейн кацва чудна летяща кутийка. В нея е скрито тайнствено послание, което е само началото на поредица от вълнуващи приключения по незнайни земи и морета.
Малкият мечтател живее с майка си в крайбрежното градче Монтморънси и често и помага в пекарната. Баща му капитан Маркъс Крейн отдавна е изчезнал в моретата в търсене на прекрасната ядка от макадачио - тайната съставка на шоколадовите флорентинки, които приготвя майка му. Момчето учи на борда на кораба училище "Бети Джийн", където и учителите са повече от необичайни - петима пирати начело със страховития капитан Желязна хватка.
Фъргюс и неговите верни приятели от училището се оказват замесени в коварния пиратски план да заграбят съкровището от огнени диаманти, скрито дълбоко в недрата на Огнения остров. Момчето полита на гърба на величествен летящ кон, за да разгадае тайната на злодеите и да намери нови приятели.