Мъдрият рекламодател - Александър Репиев

Мъдрият рекламодател
Автор: Александър Репиев
Обем: 332 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-06-19
Нашата цена: 12.04 лв
 

Книгата е посветена на рекламата и по-скоро на това, което мениджърите на фирми, маркетинговите и рекламни специалисти могат и трябва да очакват от нея. Тя търси отговор на въпроса “как да бъдем добри рекламодатели” и изповядва мнението на Огилви, че клиентът получава такава реклама, каквато заслужава.
Изключително полезни са представените практически аспекти на маркетинга, рекламата, ефективността, рекламното мислене, брандинга, организацията на рекламната дейност, работата с агенции и други, богато илюстрирани с примери от практиката. Всичко това може да даде знания и умения на рекламодателите, позволяващи им да плащат за работещи комуникационни концепции.
Някои от текстовете имат потенциала да провокират разгорещени дискусии. Това не само не отнема от значимостта на книгата, а напротив, я прави съдържателна, полезна и задължителна за осмисляне.
Нейната изцяло практическа насоченост е комбинирана с отличителни аргументации, четивност и добър стил.
Авторът е рекламист с близо 35 годишен опит в Русия и САЩ, преподавател и консултант.

В книгата са включени:
 Маркетинг – сегментиране, позициониране, маркетингови решения, проучване на пазара
 Реклама – ефективна реклама, какво представлява добрата реклама, рекламен текст, реклама и изкуство, хумор, цвят. Рекламата се оценява на пазара, а не на конкурс.
 PR – кризисен PR
 Интернет – уеб сайтове, електронна търговия
 Видове реклама – визитки, изложбени материали, каталози, листовки, прес релизи, директен маркетинг, радио реклама, в пресата, статии, сувенири, опаковка, TV
 Брендинг
 Маркетинг и реклама на фирма – отдел маркетинг, мениджмънт, реклама, бюджет