Психология на рекламата - Вит Ценьов

Психология на рекламата
Автор: Вит Ценьов
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Изток Запад"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2007-07-03
Нашата цена: 13.65 лв
 

Бихте ли поверили операция на лекар, който знае само как се казват хирургическите инструменти и кога се използват? Пази боже. Той трябва да знае как е „устроен“ самият пациент, как работят неговите вътрешни органи. Едва тогава бихте могли да разчитате на медицинска помощ от него.
Така е и в психологията. Преди да вградите в рекламния клип 25-и кадър или да сложите в макета голо тяло, трябва да имате представа какво представлява съзнанието и какво го отличава от подсъзнанието, и защо тъкмо подсъзнанието е толкова предразположено към 25-ия кадър или към голото тяло. Ако нямате отговор на тези въпроси, по-добре не използвайте психотехнологии в рекламата. Точно така, не ги използвайте.
Защото тогава те се прилагат с налучкване и рекламата заприличва на несполучлива пластична операция. На страниците на тази книга вие ще намерите много такива примери. Учете се от чуждите грешки.
Книгата е написана за рекламисти. За копирайтъри, акаунти, дизайнери и мениджъри. За всички, които искат да обогатят своя творчески процес с познаването на практическата психология. Това не е книга за психологията на рекламата. Това е книга по практическа психология за рекламисти, изпълнена със здрав разум, прагматизъм и циничен поглед върху нещата.