Подвизите на Херкулес. Уроците на човешката душа през знаците на зодиака - Алис А. Бейли

Подвизите на Херкулес. Уроците на човешката душа през знаците на зодиака
Автор: Алис А. Бейли
Обем: 296 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Анхира"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-07-18
Нашата цена: 6.37 лв
 

Древният герой Херкулес е добре известен със своите 12 подвига, изисквали огромна храброст и сила. Но същността на тези подвизи е духовна - те водят към освобождение на душата за служба на човечеството. Историята на Херкулес - въплътения, но несъвършен божи син, който овладява своята низша природа и се издига над нея, за да докаже своята божественост - е история за духовна смелост, мъдрост и сила, но и за слабост, недостатъци и грешки.

Чрез своите подвизи Херкулес разбира, че методите, свързани с човешката му личност, само влошават проблемите, и че истинските решения се появяват само от висшата сила и мъдрост на Душата -истинският вътрешен Учител, който дава различна гледна точка и работи с методите на Светлината.

Посланието е универсално: всеки от нас трябва да измине подобно пътешествие към същите цели, да се бори и да минава през конфликти, да опитва и да се проваля по пътя, но след това да се изправя и да продължава напред към радостта и свободата,

Книгата разглежда важни въпроси, на които астрологията на личността не дава отговори. Тя ни помага да откриваме духовното предназначение на всеки човек и да разбираме себе си и ближните на по-дълбоко, трансперсонално ниво.