Смъртоносен уикенд - Ридли Пиърсън

Смъртоносен уикенд
Автор: Ридли Пиърсън
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Хермес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-07-27
Нашата цена: 8.95 лв
 

Книгата не е в наличност
Една изпълнена с напрежение история, в която щатски шериф се бори да защити живота на кандидатка за президентския пост, мишена на изобретателен наемен убиец.

Сън Вали, Айдахо, е любимият планински курорт на богатите и амбициозните. Великолепната природа и атмосфера на градчето стават фон на изпълнена с напрежение история за борбата между маниакален убиец и доблестен шериф.
Елизабет Шейлър се завръща в градчето Сън Вали като главен оратор на провежданата от милиардера Патрик Кътър медийна конференция. Сбирката е дългоочаквана и рекламирана, на нея ще присъстват най-богатите и властни бизнес магнати. Популярна като главен прокурор, от нея се очаква да обяви своята кандидатура за президентския пост. За Кътър това е невероятен успех, но за Уолт Флеминг, настоящия шериф на окръга, се превръща в истински кошмар, защото сигурността на Шейлър зависи най-вече от него.
Осем години по-рано Елизабет оцелява при смъртоносно покушение, а той е бил единствената пречка пред неизвестния убиец. Флеминг не се съмнява, че животът й отново ще бъде в опасност. Подозренията му са основателни: още преди започването на конференцията властите получават потвърждение за планирана заплаха за живота на Шейлър.
Започва истински сблъсък на интереси между службите за охрана – местната полиция в лицето на шерифа, ФБР и личната охрана на Кътър. Но никой не приема предупреждението на Флеминг за сериозността на заплахата, докато убиецът не достига до самата кандидат-президентка. А Флеминг е подложен на непоносимо напрежение, тъй като върху главата му се изсипват внезапно жестокото убийство на съпругата на местен богаташ, арестът на племенника му и появата на баща му, довял със себе си неприятни спомени от миналото.
В красивото и спокойно градче се развихрят политически интриги и подмолни игри. До кулминацията на конференцията остават броени часове. Убиецът е подготвил своя план с маниакална прецизност. Ще успее ли някой да го спре?

Отзиви:

В Смъртоносен уикенд Ридли Пиърсън е надминал себе си.
Джеймс Патерсън

Ако имахме Зала на славата за трилъри, Ридли Пиърсън щеше да заема почетно място в нея не само заради забележителното си майсторство, но и за изключително напрегнатите човешки истории. Дали Смъртоносен уикенд е на ниво? Не само е на ниво, но поставя рекорди… Не го пропускайте.
Лий Чайлд

Ридли Пиърсън пише едни от най-добрите трилъри. По отношение майсторството на замисъла, вниманието към детайлите и качеството на писането той напълно заслужава поздравления.
Скот Търоу

Блестящ и завладяващ трилър… Малцина могат да се сравнят с майсторството на Пиърсън.
Лайбръри Джърнъл

Ридли Пиърсън е автор на 20 романа, 15 от които са бестселъри в топлистата на „Ню Йорк Таймс“. Преведени са на над 20 езика, а темите им са доста разнообразни – полицейски, шпионски и криминални трилъри. По някои от тях са направени филми. Миналата година Ей Би Си екранизира „Дневникът на Елън Римбоуер“ (1-о място в класацията на “Ню Йорк Таймс”). Пиърсън е носител на наградата „Реймънд Чандлър“.