Тетрадь по русскому языку для 9. класса Диалог с Россией - первый год обучения. Втори чужд език – профилирана подготовка - Лиляна Изворска, Галина Лилова

Тетрадь по русскому языку для 9. класса Диалог с Россией - первый год обучения. Втори чужд език – профилирана подготовка
Автор: Лиляна Изворска, Галина Лилова
Обем: 140 стр.
Формат в мм.: 180х250
Издател: ИК "Булвест"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-09-03
Нашата цена: 3.82 лв
 

Книгата не е в наличност
Тази учебна тетрадка е непосредствено продължение на системата от дейности на учебника „Диалог с Россией“ за девети клас – първа година на обучение (втори чужд език – профилирана подготовка). Тя е предназначена за самостоятелна работа по усвояването на езиковия материал и правописа в рамките на програмния минимум от учениците под наблюдението на учителя в клас или самостоятелно вкъщи.

Тетрадката следва тематичните раздели от учебника (без уводната му част „Первые шаги“) и за всяка подтема са предвидени задачи с постепенен преход от по-прости дейности към по-сложни. Целта на задачите по изучаваните теми от репродуктивен, занимателен към продуктивен, творчески характер е да облекчи учениците в запаметяването и затвърдяването на думите и изразите, както и в развитието на уменията за активната им употреба в речта. След всеки тематичен раздел са поместени и 9-те теста към уроците за обобщение и преговор.

Обемът на тестовете цели оптимално съотношение между езикови и речеви задачи. Той е съобразен и с практиката за използването му в рамките на един учебен час. Тестовете предоставят възможности за преговор, самооценка, оценка и главно за отчитане на напредъка на учениците.