Български език за 6. клас - Доц. д-р Татяна Ангелова, доц. д-р Йовка Тишева, доц. д-р Красимира Алексова, д-р Весела Кръстева

Български език за 6. клас
Автор: Доц. д-р Татяна Ангелова, доц. д-р Йовка Тишева, доц. д-р Красимира Алексова, д-р Весела Кръстева
Обем: 190 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Просвета/Азбуки"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-09-05
Нашата цена: 18.20 лв
 

Книгата не е в наличност
Одобрен със заповед на МОН РД 09-978/08.08.2007г.

Учебникът съдържа 28 теми, подредени в три раздела. Предвидени са урочни статии за начален и за годишен преговор, а след всеки раздел има обобщаващи упражнения в статията Проверка и само­проверка на езиковата подготовка.
Всяка урочна статия започва с мотивационен блок, в който сбито и достъпно са представени държавните образователни изисквания и резултатите от постигането им. Връзката с изученото в 5. клас и предходните класове се откроява с рубриката Припомнете си, като стремежът е да се постигне системност в овладяването на знанията за езика и осмисляне на връзките между различните езикови равнища.
Следва лингвистична информация по темата, като най-важната информация е откроена в специално каре или в рубриките Внимание и Анализ.
Прилагането на информацията става с упражнения не само от репродуктивен тип – възприемане и анализ, но и от генеративен тип – за създаване на текст. Работата над грешки в ученическата реч е обособена също с рубрика.
Рубриката Общуването и интернет има факултативен характер. Тя присъства само там, където има отношение към обогатяване на социокултурната компетентност.