Кръстоносният поход срещу Граала. История на Албигойците - Ото Ран

Кръстоносният поход срещу Граала. История на Албигойците
Автор: Ото Ран
Обем: 330 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Дилок"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-09-26
Нашата цена: 11.83 лв
 

Огромна е меланхолията, обхванала земите на Лангедок и Прованс.
Там е живял народ, който не изпада в средновековно отшелничество, а посвещава жизнерадостното си изкуство – музика, поезия, архитектура – на любовта, но не към кръста, а към Граала. Еретиците си навличат гнева на римокатолическата църква; следва кръстоносен поход, който ги удавя в море от кръв.
Това, което остава, е митът за Монсегюр и посланието на светия Граал. Неговият най-голям изследовател Ото Ран ни води към корените на легендата и ни кара отново да приемем потъналото в забрава завещание.

Какво знаем за безжалостната борба на католическата църква с "катарската ерес"? Какво означава цитатът "Избийте ги всичките, Господ ще разпознае своите"? Имаме ли достатъчно убедителни представи за "катарската ерес" – една от най-интересните и оригинални религиозно-философски системи на Средновековието, която оказва скрито влияние върху житейската и обществената система на цяла Западна Европа? "Кръстоносният поход срещу Граала" ще ви насочи по правилния път за опознаване и вникване в идеите на "децата на истинския Бог" – катарите, чистите.