Правилникът за вътрешния трудов ред - Нина Гевренова

Правилникът за вътрешния трудов ред
Автор: Нина Гевренова
Обем: 280 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиби"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-10-01
Нашата цена: 9.80 лв
 

Книгата е посветена на правилника за вътрешния трудов ред и мястото му в йерархията на източниците на трудовото право. Съдържа подробен анализ на процедурата за неговото създаване, съдържанието му и последиците при евентуално противоречие между правилника и Кодекса на труда, колективните трудови договори и другите вътрешни правилници и инструкции. Книгата посочва множеството възможности, които работодателят, съставяйки своя правилник, има на разположение, за да определя и възлага едностранно конкретни трудови задължения на своите работници и служители.
Приложеният примерен правилник предлага практически идеи за различни законосъобразни решения, свързани с режима на работното време, почивките и отпуските, възлагането на задължения и реализирането на дисциплинарни наказания, работата в екип, поверителната информация, отношенията с клиентите, задълженията за предоставяне на информация от страна на персонала, неговия външен вид и т.н.

Авторката е доктор по право и главен асистент в ЮФ на СУ „Св. Кл. Охридски”. Писала е многобройни статии, студии и практически наръчници в областта на трудовото право, безопасните и здравословни условия на труд и т.н. Има богат опит като адвокат по трудовоправни съдебни спорове, процедури по преструктуриране, масови уволнения, изготвяне на трудовоправни документи, вътрешни правилници и правила, необходими за дейността на работодателите и специалистите по човешки ресурси и т.н.