Семейната гробница на Христос - Симха Якобович, Чарлз Пелегрино

Семейната гробница на Христос
Автор: Симха Якобович, Чарлз Пелегрино
Обем: 298 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "НСМ Медиа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-10-03
Нашата цена: 10.92 лв
 

Кой е Исус Христос? За християните е син Божи, за евреите — лъжепророк, за исляма — първоначален пророк, а на Изток твърдят, че няколко години е бил в тибетските манастири. Кой е той - бог или обикновен смъртен?

1980 г. - в Йерусалим е открита гробница от I век. Върху каменните урни са изсечени имената на Йосиф, Мария, Исус... Тогава никой не обръща внимание на находката.
2002 г. - авторите събират екип от учени и възстановяват проучванията. ДНК експертизите показват, че Исус и Мария Магдалина са имали син, наречен Юда. Според статистическия анализ случайното съвпадение на имената от саркофазите с героите от евангелията е невъзможно.
2007 г. - в началото на март в САЩ излиза тази книга, а филмът, продуциран от Джеймс Камерън, е излъчен по „Дискавъри". Шокиращото археологическо откритие се превръща в световна новина и предизвиква „титаничен дебат между вярващи и скептици", както пише „Таймс". И тогава нещо се случва. Някой спуска завесата и с един замах заличава няколко милиона отзиви в интернет, а филмът така и не е излъчен втори път.

Който е човекът, който 2000 години след смъртта си на кръста, е способен да взриви подобен скандал?