Приключението Старбъкс. Пет правила за превръщане на обикновеното в необикновено - Джоузеф Мичели

Приключението Старбъкс. Пет правила за превръщане на обикновеното в необикновено
Автор: Джоузеф Мичели
Обем: 196 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-10-05
Нашата цена: 12.90 лв
 

Как да вдъхновиш средния потребител да се откаже от обичайните си навици и да го накараш да плати шест до осем пъти по-висока цена за силно, ароматно и екзотично кафе, вместо обикновеното? Пък и кой ще отдели време за пиене на кафе по европейските стандарти, когато цял живот е отпивал от кафето си на крак, докато е наливал бензин или си е купувал вестник?
"Старбъкс" е един от изключителните примери за американски успех, фирмата доминира пазара до такава степен, че няма дори сериозен конкурент. Как се задвижва този невероятен двигател?
Днес "Старбъкс" има заведения в над 37 страни и отчита по 35 милиона посещения на клиенти всяка седмица. Редовните посетители в кафенетата на "Старбъкс" посещават любимото си заведение средно по 18 пъти всеки месец.
"Старбъкс" не е само "една Пепеляшка на Уол стрийт". Културата, марката и качеството на “Старбъкс" продължават да се ценят изключително високо. Компанията присъства постоянно в списъка на списание "Форбс" с "най-обичаните фирми". "Бизнес Уийк" смята "Старбъкс" за една от най-добрите световни марки. От един малък магазин за кафе, марката "Старбъкс" се превръща в световноизвестно име, което всеки един от нас неизменно свързва с думата кафе.
Тази книга ще ни помогне на намерим отговор на въпроси като: какви уроци бихме могли да научим от "Старбъкс", които са приложими към другите бизнес сфери и индустрии, какви са ключовите принципи на успеха, които биха могли да помогнат на всеки мениджър да отведе компанията си на следващото ниво?