Юлий Цезар. Том 2. Галска симфония - Роже Каратини

Юлий Цезар. Том 2. Галска симфония
Автор: Роже Каратини
Обем: 440 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Мария Арабаджиева"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-11-05
Нашата цена: 17.11 лв
 

Избран за консул през 59 г. пр. Хр., Юлий Цезар се проявява като човек на действието. Той провежда аграрана реформа, налага властта си над Сената и затвърждава своя авторитет. За себе си (след изтичането на консулския мандат) успява да уреди назначението си за наместник в провинциите Цизалпийска и Трансалпийска Галия.
Той трябва да ги пази от набезите на все още неподчинените келти – един свят, който трябва да бъде покорен. През 56 пр. Хр. покоряването на Галия вече е факт. Умело използвайки разногласията и постоянните междуособни войни между народите на Галия, Цезар завладява територии чак до бреговете на р. Рейн.
Пръв от римляните преминава с войски на десния му бряг и престоява там 18 дни в преследване на германите. После стига и до Атлантическия океан.
В Галия Юлий Цезар получава всичко, към което се стреми – слава, войска, пари.
След успешните Галски войни, след победата над Венсенжеторикс, популярността на Цезар в Рим нараства неимоверно.
Дори неговите врагове признават заслугите му на умел пълководец и държавник.

Във втория том на трилогията „Юлий Цезар” Роже Каратини ни увлича във фантастичната епопея на Галските войни, във времената, когато Галия престава да бъде свободна и когато, благодарение на таланта на Юлий Цезар, се заражда гало-римската цивилизация.