Любими руски приказки. Том 1 -

Любими руски приказки. Том 1
Автор:
Обем: 114 стр.
Формат в мм.: 215х290
Издател: ИК "Летера"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2007-12-05
Нашата цена: 13.65 лв
 

Приказки, безсмъртни като мечтата, която ни прави добри.

Руските народни приказки, които издателство Летера представя в тази книга, завладяват и очароват с епичния размах на своите главоломни сюжети, с безграничното въображение на безименния си създател, с неподражаемото сладкодумие на разказвача, който наднича в душите ни с хитри очички, засуква отвреме-навреме мустак и продължава нататък по криволиците на своите прекрасни небивалици.
Те ще погалят душите и сетивата на българските деца с копринените ветрове на своята славянска чувствителност. Така оживява надеждата, че българската идентификация ще се осъществява в условията на една хармонична, национално отговорна културна среда.
Възможността да литнеш в небесата с непобедимия екипаж на летящия кораб е шанс, който не бива да се пропусне.
Вълшебният кон пък ще подскаже на детското въображение, че приказките са предвидили едва ли не всички съвременни чудесии на човешкия технически гений.
Иван Царевич, Жар птица и Сивият вълк ще ни разкрият магическата способност на приказката да открои титаничната битка между доброто и злото като тържество на великите човешки добродетели — безстрашие, смелост, любов, приятелство, вярност...
Иван селският син и Чудо Юдо ще ни представят борбата на руския народ с чуждоземните нашественици в един майсторски поднесен драматичен сюжет на двубоя между селския богатир и многоглавата ламя.
Редом с класически приказни персонажи тази книга предлага на читателя и типично руските истории за Малечко Палечко, за дървеното човече Терьошечка, за Хаврошечка, за Петлето и мелничката, за Куцата патица...
Всички те са безсмъртни като мечтата, която ни прави добри.