Нойферт. Архитектурно проектиране - Ернст Нойферт

Нойферт. Архитектурно проектиране
Автор: Ернст Нойферт
Обем: 550 стр.
Формат в мм.: 240х310
Издател: ИК "СофтПрес"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2007-12-20
Нашата цена: 181.95 лв
 

Наричат този архитектурен справочник БИБЛИЯТА НА АРХИТЕКТА. Няма втора такава по целия свят, преведена е на всички езици и претърпява многобройни издания, защото се пише от поколения архитекти. Проектирането на сгради обхваща енциклопедични знания и съображения, които намират своето отражение само в този справочник.
Той е незаменим не само поради своята актуалност (представяме ви превод на последното, напълно преработено 38-о издание на книгата), но и поради многообразието от справочни данни и стандарти, както и науките, които обхваща. Ернст Нойферт замисля енциклопедията като кратко и компактно обединяване на цялата необходима информация и данни, от които се нуждае съвременният архитект.
Справочникът съдържа основите на проектирането, като се придържа към визуалната форма на текст, придружен с чертежи, таблици и скици (6 912 на брой). Седем експерта работят постоянно над неговото актуализиране и разширяване. В повечето страни, в които е популяризирана, архитектите я наричат с името на създателя й "Нойферт".