Соломоново решение - Джефри Арчър

Соломоново решение
Автор: Джефри Арчър
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 130x200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-01-04
Нашата цена: 11.33 лв
 

Остроумен, неочакван и забавен докрай!
Таймс

По време на двете години, прекарани в затвора, Джефри Арчър събира идеи от гениални измамници за своите необикновени истории: човек замисля обир на собствения си пощенски клон, собственик на голяма строителна компания се опитва да отрови съпругата си по време на пътуване в Санкт Петербург – и в двата разказа събитията поемат в неочаквана посока. Италианец, собственик на ресторант, попада в затвора, защото не може да обясни на данъчните власти как може да си позволи да поддържа яхта, ферари и къща във Флоренция с годишен оборот от 10 000 лири.

"Червеният цар" е разказ за бивш затворник, разбрал, че английски лорд търси една-единствена шахматна фигура, за да завърши комплект, който би струвал цяло състояние. В "Алиби", докато лежи в затвора, млад мъж успява да удуши свой съперник, а за алиби му служат нищо не подозиращите надзиратели. "Благотворителността започва у дома" е забавна история за счетоводител, неуспял да постигне нищо в своя живот, но се възползва от шанса, който му предоставя съдбата и подсигурява старините си.

"През очите на любовта" – любимият разказ на автора е за футболист от първа дивизия, истински красавец, който се влюбва в сто и петдесет килограмова жена, а тя по една случайност се оказва една от най-богатите жени в Италия.