Тайните на розенкройцерите. Западният път на посвещение - Волфрам Фрич

Тайните на розенкройцерите. Западният път на посвещение
Автор: Волфрам Фрич
Обем: 284 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Дилок"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-01-15
Нашата цена: 11.83 лв
 

Западната езотерична традиция е забулена в тайни, догадки, слухове и легенди. Книгата е плод на многогодишно изследване и работа с феномена, наречен Розенкройцерство. Тя би могла да даде някои отговори на заинтригувания читател.

Текстът не е историческо разследване, а пресъздава "ученията", "космогонията", "философията", "символиката" и "митовете", базирани на розенкройцерските документи. Направен е опит да се изтъче практическа нишка - било чрез призиви, указания или практически упражнения, с които всеки би могъл да експериментира, за да съживи и осъвремени принципите на загадъчните розенкройцери лично за себе си.

"Много от нещата, описани тук, до момента не са публикувани в никакви книги. Не всичко обаче може да се документира. Специално заради книгата голяма част от текстовете ми бяха показани само по веднъж и то като ръкописи. Много са хората, които с разговори, съвети, указания и писмени извори допринесоха за нея. Невъзможно е всички те да бъдат споменати поименно, затова тук им изказвам своята благодарност. Нека тази книга бъде за всички Вас!"
Волфрам Фрич