Мисия Уроборос - Реймънд Хури

Мисия Уроборос
Автор: Реймънд Хури
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Емас/Глобус"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-01-29
Нашата цена: 10.92 лв
 

От автора на "Последният тамплиер".

Арабският халифат, X век - един от учениците на прословутия Авицена открива древна рецепта на дълголетието, чийто символ е уроборосът - змия, захапала собствената си опашка.

Лисабон, 1705 г. - Себастиан, йезуитски монах, посветен в тайната, разбира, че рецептата, донесена от тамплиерите в Европа, не е пълна. И тръгва по следите на изгубените страници, следван по петите от Раймондо Ди Сангро, неаполитански принц и алхимик, който е убеден, че Себастиан използва загадъчния елексир.

Багдад, 2003 г. - американски войници откриват супермодерна лаборатория, в която италиански доктор, вманиачен от идеята за уробороса, е умъртвил стотици хора, докато е правил експерименти с тях.

Бейрут. 2006 г. - Евелин Бишоп, американска археоложка, се среща с иракски търговец на антики, който й предлага древен ръкопис, но е отвлечена от наемните убийци на италианския доктор. Търговецът се спасява по чудо. Намесва се американското посолство - Джим Корбен, агент на ЦРУ, се заема със случая. На следващия ден в Бейрут пристига Бил Къркуд - експерт към ООН и човек с неограничени възможности. Официалният му мотив е съдбата на Евелин Бишоп. Неофициалният - тайнственият ръкопис.