Мениджмънт на информацията - Иван Сариев

Мениджмънт на информацията
Автор: Иван Сариев
Обем: 276 стр.
Формат в мм.: 150х220
Издател: ИК "Класика и стил"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2008-01-30
Нашата цена: 18.20 лв
 

Информационната цивилизация и нейните специфични проявления в стратегиите и архитектурите на организациите, на информационните системи и на тяхното управление са същината на тази така талантливо и аргументирано написана книга. Мениджмънта, разбиран като теория, технология и непосредствена практика, закономерен за съвременната информационна дейност, е представен конкретно и научно обосновано, което е белег и проява на високи интелектуални и професионални качества и способности на автора.
Проф. д-р Иван Тодоров

Основното предназначение на книгата на д-р Сариев е да даде представа за мениджмънта на информацията като основен инструмент за постигане на конкурентно предимство.
Актуалността на разглежданите в книгата теми и значимостта на изложеното в тях знание я превръщат в едно безспорно ценно помагало за всички, работещи в тази област студенти, специалисти и докторанти.
Със своята приложна насоченост, критичен подход и тематична балансираност тя осигурява един практичен и теоретичен ресурс, необходим за всички ръководители, работещи на средни и висши управленски нива в министерства, агенции и публични организации.
„Мениджмънт на информацията“ е онзи така необходим ефективен инструмент за придобиване на квалификация, задължителна за изпълнението на всички ръководни функции и длъжностни задължения, свързани с информационното осигуряване при вземането на делови решения.
Проф. д.т.н Цветан Семерджиев