Без свидетели - Гордън Кембъл

Без свидетели
Автор: Гордън Кембъл
Обем: 416 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-03-11
Нашата цена: 12.74 лв
 

"Вече не пишат такива книги, за съжаление. какъв прекрасен, голям истински роман. толкова човешки и така добре написан. Просто се чете на един дъх."
Джеймс Патерсън

"Без свидетели" е литературният дебют на известния адвокат Гордън Кембъл, участвал лично в изготвянето на прочутото решение по делото "Миранда", цитирано при всеки арест в САЩ днес. Този невероятен съдебен трилър съчетава успешно напрежението и задъхаността на съдебното преследване на "Невинен до доказване на противното" и властовите амбиции и политическите борби на "Цялото кралско воинство". А по емоционална сила и разтърсващ ефект може успешно да съперничи на "Време да убиваш" на Джон Гришам.

През 1973 г. младият юрист и запален голф играч Дъг Маккензи постъпва на работа в престижна адвокатска фирма във Финикс. Той няма търпение да започне кариерата си при прочутия адвокат по наказателни дела Даниъл Морган.
Когато синът на заможния фермер Ферис Едингтън, най-важния клиент на фирмата, е застрелян в дома си, Морган и Маккензи са наети от Ферис да защитават съпругата на жертвата, красивата Рита Едингтън. Освен нея другият човек, видян на местопрестъплението, е дванайсетгодишната й дъщеря Миранда, която страда от тежко психично заболяване. След убийството на баща си Миранда изпада в кататонен ступор и не може да бъде разпитана за случилото се. Единственият свидетел на убийството е овчарят Хуан Менчака, който само е чул изстрелите, но не е видял кой е извършителят. Полицията, окръжният прокурор и медиите са убедени, че майката е виновна. Адвокат Морган, който е легенда в юридическите среди, рядко губи дело и е готов на всичко, за да докаже противното. Верен на своите принципи, той печели и Рита Едингтън е оправдана. Така обаче вината за тежкото престъпление е прехвърлена върху малкото момиче. Скоро Миранда се събужда и прокурорът повдига обвинения срещу нея. Ферис Едингтън държи отново Морган и Маккензи да поемат защитата. Двамата адвокати са изправени пред най-трудния избор в живота си – те трябва да защитават човек, чиято вина практически са доказали. И това е само началото...