Секретни изследвания и тайни експерименти - Петер Краса

Секретни изследвания и тайни експерименти
Автор: Петер Краса
Обем: 128 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Литера Прима"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-03-21
Нашата цена: 8.60 лв
 

… И малкото, което предлагам в книгата, би трябвало да е достатъчно, за да покаже на наивните и лековерните, както и на безкритично вярващите на властта онази картина на света, която ще смогне веднъж завинаги да прогони детинската им „доверчивост" в мнимото благородство на управниците, които „командват" света.
Секретни изследвания и тайни експерименти е имало винаги. От най-разнообразен вид. В течение на вековете и хилядолетията някои неща дори са влезли в митовете и легендите. Обаче не всеки от тези опити може да се приема само като негативен. Без пътеводния стремеж към знания на амбициозните и гениални учени човечеството никога не би стигнало до културното и технологично ниво, което има днес. Но винаги е имало (има и днес) значение те да са на моралната висота, за да стигнат до определен, полезен за цялото човечество резултат. За съжаление трябва да признаем, че поради грешно разбрано честолюбие тъкмо това невинаги се съблюдава.
Така някое полезно откритие, което сигурно би се превърнало в благодат за всички ни, се премълчава преднамерено от обсебени от властта егоисти, за да не бъдат застрашени собствените им користни планове за по-нататъшната им кариера.
Драги читатели, съставете си собствено мнение по следващите страници. Нека да ви информирам за неща, каквито (съгласно логиката) изобщо не би трябвало да съществуват. Размислете сами, но преди всичко - опитайте се да преценявате, да съдите обективно и да се освободите от досегашните си любими предразсъдъци.

СЪДЪРЖАНИЕ

Предварителен въпрос: Какво не ни казват?
Странни неща
Многото знание е опасно
Експерименти с времето
Защо трябваше да умре Кенеди?
Катастрофата Гоби
Кой създал „световната памет"?
Оракулът на невероятното
Монахът и машината на времето
Чудо или психотест?
Розуел и политиката на секретност