Хотелиерство. Немско-български речник и разговорник - Маргарита Попова

Хотелиерство. Немско-български речник и разговорник
Автор: Маргарита Попова
Обем: 274 стр.
Формат в мм.: 120х165
Издател: ИК "Матком"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-04-24
Нашата цена: 9.01 лв
 

Уважаеми читателю,
с настоящото издание Ви предлагаме един полезен, изчерпателен и удобен наръчник в случай, че се вълнувате от темата "Хотелиерство". Той може да Ви послужи като помагало или справочник както ако учите в специализирани гимназия и колеж или сте студент по специалността "Туризъм", така и ако сте зает в тази сфера на най-различно ниво. Задължителна предпоставка за ползването му обаче е наличието на предварителни основни познания по немски език.
Постарала съм се да Ви предложа лексическия материал по един достъпен начин, който да Ви улесни при заучаването му. Специализираната лексика е обобщена по теми и придружена с превод на български език. Включени са и стандартни фрази и изрази, които се използват в хотела в най-различни ситуации, също преведени на български език. Усвоявайки ги, Вие бихте могли да се справите успешно на едно професионално ниво в общуването си с немскоговорящи туристи.
Предлагам Ви освен това и примерни диалози на двата езика, за да проследите, как точно се извършва комуникацията в конкретна обстановка, какви въпроси бихте получили, каква би следвало да е езиковата реакция от Ваша страна. Можете да се възползвате и от лексическия регистър, който ще откриете накрая на това помагало. Той съдържа основна терминология и устойчиви словосъчетания по гореспоменатите теми, подредени по азбучен ред, което също е едно улеснение за Вас. Владеенето на общ разговорен, но и на специализиран език с неговата специфика би било още един плюс в кариерата Ви.
Настоящото помагало представлява една компилация от речник и разговорник, съобразено е с актуалния говорим език в немскоезичните страни, и аз съм убедена, че ще бъде полезно в пряката Ви дейност.
Желая Ви успех.
Авторката