Информационни технологии за 11. клас. Профилирана подготовка - П. Чолакова и М. Дербатова

Информационни технологии за 11. клас. Профилирана подготовка
Автор: П. Чолакова и М. Дербатова
Обем: 124 стр.
Формат в мм.: 170х240
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-05-08
Нашата цена: 5.37 лв
 

Книгата не е в наличност
Помагалото е одобрено със заповед № РД 09 – 289/05.03.2008 г. на министъра на образованието и науката.

В учебното помагало са включени модулите „Компютърна графика“, „Компютърна презентация“, „Програмиране в интернет“ и „Интегриране на дейности“.
Модулът „Компютърна графика“ представя основни команди за работа с графични изображения, възможности за добавяне на специални ефекти към тях и отпечатване на документи, съдържащи графични обекти.
В „Компютърна презентация“ са опи­сани основни етапи при разработването на презентация, избор на дизайн, ефекти и звук, средства и правила за представянето є пред публика.
Модулът „Програмиране в интернет“ включва основни тагове за създаване на web страници и разпространението им в интернет.
В „Интегриране на дейности“ е показано как споделянето на данни между различни приложения може да улесни работата по даден проект, а също така и как може да се автоматизират определени действия чрез използване на макроси.
След всеки модул са включени тестове и проекти, които дават възможност за практическа работа по темите и затвърждаване на придобитите знания и умения.