Ако аз съм виновен. Признанията на убиеца - О Джей Симпсън

Ако аз съм виновен. Признанията на убиеца
Автор: О Джей Симпсън
Обем: 280 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-05-16
Нашата цена: 10.32 лв
 

Оторизирана версия на Фондация за правосъдие "Рон Голдман"

С ексклузивен коментар: "Той е виновен" от семейство Голдман.

"Това е едно от най-смразяващите неща, които някога съм чела."
Пабло Ф. Фенвес

През 1994 г. Рон Голдман и Никол Браун Симпсън са брутално убити в нейната къща в Брентууд, Калифорния. О"Джей Симпсън е съден за престъплението на процес, който предизвиква вниманието на всички американци, но в крайна сметка е признат за невинен по всички обвинения. Семействата на жертвите повдигат граждански обвинения срещу Симпсън, по които той е признат за виновен за съзнателно и злонамерено причиняване на смъртта на Рон и Никол по особено жесток начин.
През 2006 г. издателство "Харпър-Колинс" обявява, че ще издаде книга, в която О"Джей Симпсън хипотетично разказва как той би извършил убийствата. В отговор на общественото възмущение от факта, че Симпсън ще спечели от престъпленията си, издателството отменя издаването на книгата. Съдът присъжда правата върху ръкописа на семейство Голдман, за да удовлетвори частично неизплатеното обезщетение по гражданското дело, което заедно с лихвите достига над 38 милиона долара.
Семейство Голдман гледа на ръкописа като самопризнание на извършителя и полага големи усилия книгата да достигне до широката общественост, за да се разкрие истината. Това е оригиналният ръкопис, одобрен от О"Джей Симпсън, с допълнения от семейство Голдман, Пабло Ф. Фенвес и Доминик Дън.