Легенди и митове -

Легенди и митове
Автор:
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-05-19
Нашата цена: 6.36 лв
 

Старогръцки, скандинавски, библейски, български, славянски, арменски, индийски, египетски, германски, келтски, ромски и други митове, изучавани в училище и препоръчителни за извънкласно четене.
Потопи се в света на легендите и митовете, за да се срещнеш с богове като Зевс, Атина, Аполон и Афродита, Один и Тор, Озирис и Изида, Вахагн и Астхик, Перун и Сварог. Виж какво са създали те и какви премеждия са имали, докато утвърдят вселенските закони, на които да се подчиняват богове и простосмъртни.
Изправи се срещу силите на злото рамо до рамо с необикновени герои като Херкулес, Язон, Персей, Тезей, Едип, Ахил, Одисей, Рама, Зигфрид, крал Артур и рицарите на кръглата маса, Крали Марко, Моисей и Давид.
Застани лице в лице с ледения великан Имир, циклопа Полифем и злия бог Сет. Виж как Иисус ще изкупи със страданията си греховете на хората.
Преживей спиращи дъха приключения в търсене на златното руно, пръстена на нибелунгите и светия Граал.
Легендите и митовете са адаптирани за деца и са съобразени с учебната програма.
Включени са 52 легенди и митове като Възходът на Зевс, Борбата на Зевс и Тифон, Аполон и Дафна, Фаетон и огнената колесница, Прометей и огънят, Кутията на Пандора, Хитруванията на Сизиф, Язон, златното руно и аргонавтите, Едип цар, Дедал и Икар, Троянската война, Приключенията на Одисей, Имир, леденият великан, Пръстенът на нибелунгите, Крали Марко, Битката на Рама с демоните, Вахагн и красавицата Астхик, Легенда за рома, Крал Артур и рицарите на кръглата маса, Тристан и Изолда, Сътворението на света и човека, Моисей, Самсон и Далила, Иисус Христос и др.