Хобит. Билбо Бегинс или дотам и обратно /Луксозно, илюстровано издание/ - Дж. Р. Р. Толкин

Хобит. Билбо Бегинс или дотам и обратно /Луксозно, илюстровано издание/
Автор: Дж. Р. Р. Толкин
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 195х255
Издател: ИК "Бард"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2008-05-21
Нашата цена: 56.69 лв
 

Илюстрации Алън Лий

“Светът се дели на тези, които са чели “Хобит” и “Властелинът на пръстените”, и тези, които тепърва ще ги прочетат.”
“Сънди Таймс”

Великолепна съвременна класика и прелюдия към “Властелинът на пръстените”.

"Смог изглеждаше дълбоко заспал – нито излъчваше светлина, нито издаваше звук – и ако не бяха тънките струйки пара над ноздрите му, можеше да се помисли, че е мъртъв. Билбо тъкмо се канеше да пристъпи напред, когато изведнъж забеляза, че изпод спуснатия клепач на лявото око на Смог се промъква тънък червен лъч светлина. Значи той само се правеше на заспал, а всъщност наблюдаваше входа на тунела!"

Едно посещение на вълшебника Гандалф и отряд джуджета изтръгва Билбо Бегинс от уютния и спокоен живот в хобитовата му дупка в Торбодън. Внезапно той се оказва замесен в план за ограбване съкровището на Смог Великолепни – голям и много опасен дракон. Макар да се включва крайно неохотно в това приключение, Билбо изненадва дори себе си със своята изобретателност и с уменията си на крадец!
Написана от Дж. Р. Р. Толкин за децата му, книгата “Хобит” постига незабавен успех след публикуването си през 1937 г. Днес това специално ново издание, илюстрирано от Алън Лий, е поклон пред чудесната класика, която се утвърди като “една от най-влиятелните книги на нашето поколение”.
“Таймс”

Дж. Р. Р. Толкин е роден на 3 януари 1892 г. в Блумфонтейн, Южна Африка. След като участва в Първата световна война, той гради блестяща академична кариера и е признат за един от най-добрите филолози в света. Най-знаменит става обаче със забележителните си литературни творби “Властелинът на пръстените”, “Хобит” и “Силмарилион”. Умира на 2 септември 1973 г., на 81-годишна възраст.

Илюстраторът Алън Лий е роден в Мидълсекс през 1947 г. Изучава графичен дизайн в художествената школа “Ийлинг”. Като студент се насочва към илюстрациите на келтски и норвежки митове и запазва това си увлечение по митологията през цялата си кариера. Илюстрирал е много книги, между които и “столетното” издание на “Властелинът на пръстените” (1991 г.). Творчеството на Толкин го вдъхновява още откакто в юношеска възраст прочита “Властелинът на пръстените”. Днес живее и работи близо до възвишенията Дартмур в Девън.