Свещени символи на изгубения континент Му - Джеймс Чърчуърд

Свещени символи на изгубения континент Му
Автор: Джеймс Чърчуърд
Обем: 278 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Шамбала"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-05-22
Нашата цена: 10.92 лв
 

В поредната книга от прочутата си поредица Чърчуърд изследва произхода и първоначалните значения на световните религиозни символи и открива техния общ източник - древния континент Му.
Заветът на Му - прародината на човечеството - е скрит в религиозната символика, споделяна от всички по-късни цивилизации - древни, изчезнали и настоящи.
Авторът е посветил петдесет години от живота си, за да докаже съществуването на Му и да събере късчетата от историята на това високоразвито, интелигентно общество, което населявало района на Тихия океан преди повече от 20 000 години и изживяло период на бурен възход.
Задачата, която си поставя Чърчуърд, не е да даде значенията на символите в одеянията, в които са облечени днес, а да открие, проследи и обясни техния произход и първоначално значение. С много факти, примери и сравнения той доказва, че смисълът и посланието на символите е да посочат на човечеството пътя на Любовта, онази велика, Божествена любов, която властва над вселената. Магическото послание на символите носи на човека освобождение и радост.
А освободената душа няма от какво да се страхува.

Силно препоръчвам книгите на Джеймс Чърчуърд да бъдат изучени, за да може търсещият духовно познание да получи ключ, с който да отключи всички врати към мъдростта с по-мощта на символите, използвани от древните хора.
Норман Паулсен, автор на “Христовото съзнание – чистият Аз вътре в теб”