Да правим бизнес като IKEA - Елън Люис

Да правим бизнес като IKEA
Автор: Елън Люис
Обем: 176 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-06-03
Нашата цена: 10.32 лв
 

Книгата не е в наличност
Поредицата Световни бизнес империи включва историите на едни от най-известните и успешни световни компании. Фирмите са подбрани така, че да има представители на различните видове бизнес – телекомуникации, мебели, кафета, както и две компании, които са сред най-успешните търговци в света. Книжките са малки, но пълни с ценни практически съвети и примери от реалната търговия.

“Да пишеш книга за ИКЕА е като да сглобяваш мебелите, които се продават разглобени и опаковани в плоски пакети. Има толкова много различни части, от които да се изработи едно цяло. Има толкова много откъслечни информации, градски легенди, увлекателни приказки и персонажи, с които да разговаряш - трудното е да ги сглобиш и да се увериш, че нищо съществено не липсва.”
В тази книга Елън Люис описва идеите, принципите и историята, които стоят зад ИКЕА, марка, която е променила начина, по който живеем. ИКЕА демократизира целия бизнес на обзавеждането на дома, като прави мебели и стоки за дома достъпни за всички. От друга страна ИКЕА е направила мебелите модна стока, която се изхвърля, след като ù мине времето, символ на начина, по който съвременното потребителско общество е корумпирало чувството ни за ценност – никой не купува мебели от ИКЕА, за да ги остави на идните поколения.