Игра на смърт - Барбара Виктор

Игра на смърт
Автор: Барбара Виктор
Обем: 330 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-07-01
Нашата цена: 10.32 лв
 

Барбара Виктор е журналистка, от 1985 до 2001 година е работила за телевизия CBS, била е редактор в списанията „Ел", „Магазин" и „Фигаро", отразявала е всички важни събития в Близкия изток, интервюирала е много държавни ръководители на региона, сред които Ясер Арафат, крал Хасан, Ицхак Рабин, Ариел Шарон, крал Хюсеин, Муамар Кадафи. Обекти на нейния журналистически интерес са и американските президенти Рейгън, Буш и Клинтън. Барбара Виктор е автор на пет романа, преведени на повече от двадесет и пет езика, филмовите права за романа й ИГРА НА СМЪРТ са купени от френската продуцентка Кристин Гозлан за Телма филмс.

В Париж, на терасата на един ресторант, младата американка Лекси се готви да разпръсне праха на покойния си съпруг. В този момент пред ресторанта спира мерцедес. От него слиза шофьорът, който бързо се отдалечава, и млада жена с бебе в ръце. Жената се запътва към Лекси и я моли да подържи бебето й за малко. Младата вдовица поема детето, без да знае, че един мъж я дебне с поглед. Тя също така не знае, че той е таен агент, преследващ шофьора, който е международен терорист. Само след секунди мерцедесът се взривява - убита е майката на бебето, убити и ранени са десетки хора.
Ирония на съдбата ли е това или предумишлено убийство? Съучастник или невинен свидетел е Лекси? Ще оцелее ли тя в света на онези, които си играят на смърт?