Основи на Теософията - Елена Блаватска

Основи на Теософията
Автор: Елена Блаватска
Обем: 464 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Пентаграм"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-07-15
Нашата цена: 16.38 лв
 

"Великото, а на практика единственото свойство на истината - това е нейната способност да издържи проверката на всеобщия опит, и да излезе непроменена от всяка възможна честна дискусия..."

Теософията - науката за Божественото знание, е вълнувала хората още от древността. Тя стои в ядрото на религии и духовни учения, на тайни мистерии и доктрини, предавани само на посветени.

"Основи на Теософията" е сред най-важните книги на Елена Блаватска. Жената, която дълги години пътува и изучава езотеричните знания на различни народи, създава свое собствено - уникално и всеобхватно, но логично в своята неортодоксалност учение.

Кои са общите контури на тази наука и религия на Мъдростта? Кои са нейните фундаментални принципи? Как да бъдат предадени те на ясен и достъпен език?

Тази книга ще открехне вратата към древната наука - Теософията. Но за ленивите умове - предупреждава мадам Блаватска - Теософията ще остане загадка. Защото и в реалния, и в духовния свят всеки е длъжен да се придвижва чрез своите собствени усилия...