Пророчеството Атлантида - Томас Грийниъс

Пророчеството Атлантида
Автор: Томас Грийниъс
Обем: 296 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "НСМ Медиа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-08-12
Нашата цена: 10.92 лв
 

Първата книга - „Мисията Атлантида", завършва с апокалиптичното земетресение, което затрупва с планини от лед шокиращите разкрития на археолога Конрад Йейтс и красивата лингвистка от Ватикана Серена Сергети - единствените оцелели от базата на НАСА в Антарктида.

Тази книга започва с погребението на генерал Грифин Йейтс, бащата на Конрад, безследно изчезнал на ледения континент. Върху надгробната му плоча са гравирани странни символи, но в Пентагона не могат да ги разчетат и затова организират погребалния фарс. Целта им е - да предизвикат интереса на сина му, за да се доберат до мистериозното масонско завещание на Джордж Вашингтон - първия президент на САЩ.

Шпионските централи се изправят на нокти. Кардинал Тучи, шеф на службите към Ватикана, нарежда на Серена да установи контакт със сина на генерала. „Звездният ред" - тайно общество, чиито пипала се простират в целия свят, пуска убийците си след Конрад и Серена. Оттук нататък, както твърди Нелсън Демил, се развихря ураганен екшън от политически интриги, шеметни обрати и безмилостни убийства.