Жените и желанието. Отвъд желанието да бъдеш желана - Поли-Янг Айзендрат

Жените и желанието. Отвъд желанието да бъдеш желана
Автор: Поли-Янг Айзендрат
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Буквите Прес 5"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-08-15
Нашата цена: 10.47 лв
 

Поли Янг-Айзендрат, д.ф.н, е психолог и юнгиански психоаналитик с практика в Бърлингтьн, Върмънт, а също така е доцент е Университета към Медицинския колеж във Върмънт. Автор е на десет книги и изнася лекции по целия свят на тема развитието на жената. Международно признат юнгиански аналитик и психолог, тя помага на жените да извлекат истинските си желания от самите себе си.
Тази новаторска книга изследва сложния свят на женското желание, където жените просто „желаят да бъдат желани". Много жени окуражават други да идентифицират или да утвърдят образа, който им дава чувство, че са стойностни и жизнеспособни и после се чувстват засегнати, защото са пренебрегнали своите истински потребности и желания. Вместо да разберат кои са те в действителност и какво биха искали да постигнат в живота си, те попадат в капана на собствените си представи. В резултат, основите на самоуправлението, самоувереността и самоопределянето се подкопават от юношеството до старостта.
Д-р Поли Янг-Айзендрат изследва пози вреден синдром на женското развитие, показвайки на жените и момичетата как да се освободят от мрежата на отразени представи, която обърква или прикрива техните истински желания и потребности. „Жените и желанието" дава възможност на жените да разберат и да поемат контрол върху своя сексуален, социален и духовен живот.

„Тази прекрасно представена книга е насочена към жените, които се чувстват разпънати между желанието да бъдат обичани и желанието да осъществят своята собствена идентичност. Д-р Янг-Айзендрат представя - чрез уроци, събрани старателно ом митове и психотерапията - трети начин към това, което жените наистина искат: абсолютната свобода да правят свой собствен избор. Оригинална и показателна книга!"
Джун Сингьр