Тед Левит за маркетинга - Теодор Левит

Тед Левит за маркетинга
Автор: Теодор Левит
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 150х220
Издател: ИК "Класика и стил"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2008-08-28
Нашата цена: 18.20 лв
 

Теодор Х. Левит, заслужил професор по бизнес администрация, е някогашен председател на секцията по маркетинг в Harvard Business School и предишен редактор в Harvard Business Review.
Левит е автор на многобройни статии и книги на икономически, политически, управленски и маркетингови теми. Той е печелил четири пъти наградата "McKinsey" за най-добра годишна статия в Harvard Business Review; носител на наградата на "Академията по управление" за бележития бестселър по бизнес през 1962 г. "Нововъведение в маркетинга" и носител на наградата "Джон Ханкок" за изключителни постижения по бизнес журналистика през 1969 г. Той е получил наградата "Чарлс Кулидж Парлин" като "Специалист по маркетинг на годината" през 1970 г., наградата на Джордж Галъп за значителни постижения в маркетинга през 1976 г., а през 1978 г. наградата "Пол Д. Конверс" на "Американската асоциация по маркетинг" за основен принос в маркетинга. Той също така е спечелил през 1989 г. наградата "Уилям М. Макфийли" на "Международния съвет по управление" за важни постижения в управлението.

Сборникът със статии, който ви предлагаме включва най-добрите разработки на Левит в областта на маркетинга. Статията "Маркетингово късогледство", публикувана за пръв път през 1960 г. в HBR се е превърнала в една от най-продаваните статии за всички времена с тираж 850 000. В друга от статиите "Глобализацията на пазарите" авторът за пръв път - през 1983 г. - въвежда понятието "глобализация" и предвижда тренда, че новите международни пазари ще наложат предлагането на все по-стандартизирани продукти.