Свещени игри - Викрам Чандра

Свещени игри
Автор: Викрам Чандра
Обем: 1056 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-08-29
Нашата цена: 24.22 лв
 

Книгата не е в наличност
Човек може да прочете “Свещени игри” седем пъти и пак да открие нови съкровища!
Сънди Телеграф

“Свещени игри” е писан в продължение на седем години. Романът на Викрам Чандра е изключително богат и въздействен епос. Със смазващ реализъм, но същевременно с емоционалната дълбочина на най-добрата литература Чандра ни въвежда в живота на следователя Сартадж Сингх и в престъпния свят на Ганеш Гайтонде, най-издирвания гангстер в Индия.
Сартадж, един от малкото сикхи в бомбайската полиция, е свикнал да го разпознават по тюрбана, брадата и панталона с безупречна кройка. Но "кадифеният сикх" вече е прехвърлил четирийсетте, бракът му се е разпаднал и изгледите за издигане в службата са нищожни. Когато получава анонимно обаждане и научава къде се укрива прословутият бос на мафиотската групировка Г, Сартадж е решен да обере лаврите.

“Свещени игри” на Викрам Чандра е увлекателен разказ за приятелството и предателството, за нечуваното насилие, за един изумителен съвременен град и тъмната му страна.

“Свещени игри” черпи вдъхновение от най-добрите образци на белетристиката от 19 и 20 век, от готическите романи, филмите на Боливуд и живота на самия Чандра, както и от онова, което той вижда по улиците на Бомбай.

"В тази книга има всичко... Епичен трилър, който наподобява анатомичен разрез на съвременна Индия."
АДАМ МАРС-ДЖОУНС, "ОБЗЪРВЪР"

"Написана с размаха на истинския майстор и с прецизността и деликатността на миниатюриста... Точността на наблюденията и кънтящата властност в гласа на разказвача са толкова изумителни, че човек може да прочете "Свещени игри" седем пъти и пак да открие нови съкровища."
"СЪНДИ ТЕЛЕГРАФ"

"Калейдоскопичен поглед върху един огромен град - бляскав и тънещ в нищета, преливащ от енергия и нечувано пренаселен, тласкан от взривоопасната сила на амбициите, отчаянието и сребролюбието... Изключително амбициозен и зареден с изумителна сила роман."
"СЪНДИ ТАЙМС"

"Чандра се осланя на модела на трилъра и го преобразява изобретателно... превръща го в нещо, което никой индийски писател, пишещ на английски, не е опитвал досега... Само в една страница от тази книга има красота, каквато няма да откриете в цели романи."
"ИНДИПЕНДЪНТ"

"Изключително увлекателен роман, който като града, на който е посветен, успява по някакъв необясним начин да хипнотизира."
"ИВНИНГ СТАНДАРД"

"Чандра е написал една от най-прекрасните литературни творби - широкообхватен криминален трилър, великолепен градски роман и изследване на индийската душевност от края на хилядолетието, - каквато никой досега не се е опитвал да създаде в такъв мащаб... Велик роман, може би най-добрата книга за Бомбай, писана някога."
"ХИНДУСТАН ТАЙМС"