Агата Кристи. Една английска мистерия - Лаура Томпсън

Агата Кристи. Една английска мистерия
Автор: Лаура Томпсън
Обем: 460 стр.
Формат в мм.: 165х230
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-08-29
Нашата цена: 15.48 лв
 

Кралицата на криминалния роман, Агата Кристи, е продала 50 милиона книги и все още е най-известната авторка на бестселъри в света, преведена е на повече езици от Шекспир, а при излизането на „Завесата: последният случай на Поаро" през 1975 г. „Ню Йорк Таймс" публикува некролог на известния белгийски детектив.
Авторката Лаура Томпсън за първи път предоставя непубликувани досега писма, бележки и записки на великата писателка. Тя редува факти, впечатления и цитати от романи и писма. Задълбочено и прецизно е предадена привързаността на Агата към Ашфийлд, дома от детството й, героините в романите й преживяват заедно с нея болезнения опит в любовта; разкрита е трудната връзка с дъщеря й Розалинд; вторият й брак с петнайсет години по-млад мъж, заради когото скрива годините си в брачното свидетелство. Описанието на тайнственото изчезване на писателката през 1926 година е криминална мистерия, достойна за роман на Агата Кристи.

„Великолепно написана, задълбочена и увлекателна"
Дейли Мейл

„В тази изчерпателна биография, Лаура Томпсън разкрива, че зад фасадата на усмихнатата кралица на криминалния роман се крие жив, пресметлив, понякога дори измъчен ум."
Мейл он Сънди