Горски скитник - Карл Май

Горски скитник
Автор: Карл Май
Обем: 444 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "УИ Св. Климент Охридски"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-09-04
Нашата цена: 9.10 лв
 

Настоящият роман е от най-ранния творчески период на Карл Май и за разлика от другите произведения на писателя представлява една преработка, която обаче се различава съществено от залегналия в основата й класически индиански роман от Габриел Фери.

Обстоятелството, че при романа на Карл Май „Горски скитник" става въпрос за изцяло самостоятелно произведение, обуславя неговото включване в Събраните съчинения. Към това се прибавя и още една причина: преработката на „Горски скитник" води до значителен поврат в творчеството на Карл Май, и така ни дава възможност да разберем по-добре някои важни моменти в развитието му като творец.

Преди да се залови с преработката на „Горски скитник", Карл Май е написал само някои отделни приключенски индиански истории.

В "Горски скитник" може да откриете прототипите на Винету (както команч), Олд Шетърхенд (като испански благородник), Сребърната карабина и много други герой и атрибути от следващите романи. Повествованието на Габриел Фери и преработката на Карл Май създават едно от най вълнуващите приключения в Дивия запад.