Информационни технологии 7 клас + CD - Цветан Стоянов, Ангелина Аврамова

Информационни технологии 7 клас + CD
Автор: Цветан Стоянов, Ангелина Аврамова
Обем: 160 стр.
Формат в мм.: 200х265
Издател: ИК "Архимед"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-09-21
Нашата цена: 9.09 лв
 

Учебникът по информационни технологии за 7. клас е разработен по програмата на МОН, публикувана през 2006 г. Написан е на достъпен и разбираем език и следва стила, приет при разработката на учебниците за 5. и 6. клас. Предвид практическата насоченост на предмета, упражненията са организирани под формата на диалог - поставя се определен проблем и се намира неговото решение.
Учебникът е придружен от учебен компактдиск. Той съдържа всички необходими документи за работа в клас и самостоятелна работа. Съществена част представлява учебният софтуер, оформен в две части. Едната от тях е съставена от пъзели и електронни тестове в два варианта — класически и с номериране на верния отговор. Тази част е предназначена за проверка на усвоените знания по отделните теми. Другата част на учебния софтуер са видео уроците. В тях нагледно са показани описаните в учебника последователности от действия за постигане на определен резултат. Дискът съдържа 16 видео урока.
Учебникът е онагледен с множество пълноцветни илюстрации, подпомагащи бързата ориентация на учениците в екраните на съответните програми. В приложенията е включена допълнителна информация за любознателните, както и изчерпателни описания на основни настройки на работната среда. Някои приложения представляват бързи справочници, които могат да бъдат използвани по време на практическите упражнения.
Компютърните команди в учебника са дадени на английски език, тъй като преобладаващата практика в България е такава. На отделен лист-приложение предлагаме речник за читателите, които желаят да използват софтуер на български език или просто желаят да разберат преводното значение на използваните команди.

От авторите