Комуникация, обучение, презентация. Основни знания за училищната общност - Eлизабет Бергер, Хилдегард Фукс

Комуникация, обучение, презентация. Основни знания за училищната общност
Автор: Eлизабет Бергер, Хилдегард Фукс
Обем: 112 стр.
Формат в мм.: 170х240
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-09-25
Нашата цена: 7.19 лв
 

Новата поредица на издателство Просвета, разработена съвместно с издателство Веритас, Австрия, представя на вашето внимание полезни книги за професията учител.
В центъра на книгата e дейността на учителките и учителите в училищната общност и училищното партньорство. Ще намерите съвети и стимули за целенасочени действия в тази система от връзки, за да осъществите успешна комуникация и с учениците, и с колегите си, за да се научите да вземате решения, конструктивни за всички засегнати. Специален раздел е посветен на начинаещите учители.
Авторките са педагожки с богат професионален и житейски опит, запознати с възприятията на различните социални групи: учители, родители, ученици, студенти, млади учители, служители в педагогическите инспекторати, директори. Училището е може би най-важният фактор в живота на всеки от тях. Училището като жизнено пространство със свои преимущества и недостатъци се изживява по различен начин и често покрай надеждите и доброто се появяват неразбирателства и конфликти. В тази област, характерна с всекидневно напрежение, развитието на професионалните умения на учителите е първостепенна задача.
Тази книга цели да ви окаже помощ в задълбочаването на вашите социални и лични познания, да ви направи способни да реагирате адекватно в разнородни ситуации и да намирате правилните решения.
Книгата представлява полезен наръчник за основните училищни дейности и за съвместната работа в училище.