Тайните на Третия райх II - Василий Веденеев

Тайните на Третия райх II
Автор: Василий Веденеев
Обем: 548 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Дилок"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-10-13
Нашата цена: 22.75 лв
 

След големия успех на книгата "Тайните на Третия райх" Василий Веденеев продължава изследванията в архивите, за да ни представи възможно най-реалистичната ситуация за събитията в "Хилядолетния Трети райх". Вече разбрахме, че истинската история на нацизма е значително по-сложна, отколкото се приемаше дълго време. Тя ужасява и поразява въображението. Ще научим как господстващата идеология на нацизма е усвоила най-въздействащите елементи от хилядолетния опит, обредите и йерархията на тайните мистични общества.
За дванадесетгодишното си кратко съществуване Третият райх се превърна в един от най-интересните и значими обществени феномени в историята на човечеството. Уникалността на тази книга се състои в това, че авторът използва голям брой разсекретени архивни документи, материали на западния печат и собствени разследвания. Увлекателно се разказва за зловещите тайни на "черния орден" СС, за тайните на невидимата война между разузнавателни и контраразузнавателни служби, за кървавата и цинична борба за власт в Третия райх, както и за уникалните научни открития и технологични пробиви на германските учени, които буквално откриват директен път към науката на XXI век и науката на бъдещето.
Всъщност, какви тайни са грижливо укривани след военния крах на Третия райх? Евентуални контакти с извънземни, издирванията на Светия Граал и Шамбала, ожесточените битки между черни и бели магове, прецизно планирани и удивително дръзко проведени диверсионни акции и разузнавателни операции, безследно изчезнали несметни съкровища, заграбени от различни страни в Европа и Африка, тайни спогодби на дипломати, загадъчни изчезвания и внезапни появи на нацистките тартори десетилетия след разгрома на хитлеризма, както и много други неща - всичко това са малка част от тайните на Третия райх.

Василий Веденеев е един от най-известните изследователи на Третия райх. Неговите книги са уникално съчетание от достоверни исторически факти и изключително забавен и интересен стил на писане.