Тълкуване на убийството - Джед Рубенфелд

Тълкуване на убийството
Автор: Джед Рубенфелд
Обем: 464 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-10-24
Нашата цена: 9.71 лв
 

Книгата не е в наличност
Заплетен исторически трилър с участието на Зигмунд Фройд и диаболичен убиец, нападащ богати манхатънски наследници...

В една гореща августовска вечер през 1909 година Зигмунд Фройд пристига в Америка, придружен от своя съперник и протеже Карл Юнг.
В богаташки апартамент на висок етаж е открито тялото на удушена красива млада жена. Тя е овесена на полилея, преди това е бита с камшик и обезобразена. На следващия ден друга красавица, бунтарски настроена наследница на заможно семейство, която презира висшето общество, се измъква на косъм от лапите на убиеца. Но Нора Актън страда от хистерия и не може да си спомни нищо. Д-р Стратъм Янгър е помолен да й помогне. Той е един от първите психоаналитици на Америка и моли лично Фройд да го наставлява.
„Тълкуване на убийството” отвежда читателите в светски салони, в тайни проходи, в Китайския квартал и дори под водите на Ист Ривър. Фройд се бори със съперничеството на Юнг и заговор, който се опитва да го унищожи.

„Тълкуване на убийството” е елегантно написана, истинска наслада за душата и бележи появата на превъзходен и много забавен разказвач.”

През 1909 година Зигмунд Фройд пристига в Ню Йорк на първата си е както ще се окаже после единствена визита в Америка. След като се връща във Виена, той рядко говори за това пътуване, но нарича американците диваци до края на живота си. Какво ли е сполетяло гения по време на това посещение?
Вдъхновен от все още течащите дебати по този въпрос, Джед Рубенфелд е създал роман с изключителен сюжет, който вече печели международно признание за прекрасната си смесица от криминална класика, историческа достоверност и други впечатляващи съставки, от тълкувание на Шекспирови загадки до психологически мистерии. Романът се продава в двайсет и осем страни и се смята за истинско събитие в издателския бранш.