Корените на любовта. Ръководство по Семейни констелации - Свагито Р. Лийбермайстер

Корените на любовта. Ръководство по Семейни констелации
Автор: Свагито Р. Лийбермайстер
Обем: 330 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Синята Птица"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-10-27
Нашата цена: 16.38 лв
 

Тази книга изследва корените на любовта в семействата, във взаимоотношенията между родители и деца и във връзките между мъжете и жените. Обяснява законите, които ръководят нашето поведение във връзките ни; причините, които ни водят към страдание и решенията, които могат да ни изведат от там. Насочва ни как можем да израстнем от сляпа към по-осъзната любов.
Тази книга обобщава всички основни концепции в работата със Семейни констелации, както първоначално са създадени от Берт Хелингер, като включва и последните нововъведения, и то по един ясен, лесно разбираем начин. Богата е на практически примери от всекидневието, както и на случаи от терапевтичната практика.
Авторът е водещ на курсове и тренинги в областта на терапията и медитацията от 1981 г. и лично се е обучавал при Берт Хелингер. Той води тренинги в повече от 15 страни по цял свят и има задълбочен опит в работата с различни култури и семейни истории.
Авторът хвърля светлина върху оригиналните прозрения на Хелингер чрез собствения си опит и ги представя в по-големия контекст на медитацията и духовното израстване. Това не е просто терапевтична книга; тя е стъпало към намирането на нашата автентичност и индивидуалната ни същност.
Книгата е предназначена да послужи както на тези, които искат да разберат основните концепции на метода Семейни констелации, така и като ръководство за хора, които търсят начини активно да работят с този метод - самостоятелно или в съчетание с други психотерапевтични и духовни практики.