Пустинница. Стихове - Людмила Билярска

Пустинница. Стихове
Автор: Людмила Билярска
Обем: 104 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК ""
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-10-29
Нашата цена: 5.01 лв
 

Стихосбирката „Пустинница" на Людмила Билярска е чувствена и проникновена, високо-честотна поезия. Невероятно красив зов за споделеност. Ако трябва да определя с един само код творбите й - в съзнанието ми изниква магичната дума - ВЯРА. Неугасваща... Попаднах за пръв път на нейните поетични откровения в литературния сайт „Хулите" и от този момент неизменно следвам пътищата на сърцето й.
Талантлива и чувствителна поетеса, тя населява „Пустинята на духа", но не онази - лишена от живот, а другата - изтънчената и необикновена - спасена от суетата на света, но пулсираща и скрила в недрата си безброй прохладни оазиси. Сред топлите й „пясъци", нажежени до краен предел, дори гиблите са спасителни урагани от висша страст. Стиховете на Людмила не могат да се четат спокойно или безразлично. Всеки един от тях е дълго медитиран и изстрадан, изкристализирал от дълбините на една нежна и чиста душа!
Тя докосва и събужда към размисли, търси отговори на вечните въпроси, неуморно гори в собствените си копнежи и възторзи.
Спонтанните изповеди на лирическата героиня са изтъкани от светла тъга и жажда за щастие - винаги интимни и същевременно толкова универсални. Сякаш цялото мироздание вибрира в едно с вътрешните й тревоги, а нейната поетична Муза ражда най- неочаквани метафори, които свързват читателя със собствената му душа.

Мария Радкова