Тука е така - Михаил Екимджиев

Тука е така
Автор: Михаил Екимджиев
Обем: 128 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Труд"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-11-10
Нашата цена: 10.91 лв
 

"Най-добрият публицист сред адвокатите, най-добрият адвокат сред публицистите". Михаил Екимджиев със сигурност може да кандидатства за тази титла, макар че едва ли му е нужна. Един от най-известните правозащитници в България си е спечелил име на авторитетен адвокат много преди да открие страстта си към публицистиката. А публицистичният му талант е тъй очевиден, че го признават дори обичайните му опоненти от властта.

Сборникът съдържа 18 от статиите на Михаил Екимджиев, публикувани в периода 2004–2008 г. в различни медии – вестниците "Труд", "Дневник", "Сега", както и в електронното издание "Медиапул".
Всяка от тези статии е дисекция – не само на актуален обществен проблем, но и на арогантно, безотговорно, често престъпно отношение на властите към нас и нашите права. Тезите му са ясни, точни, аргументирани, оценките му са непоклатими, сарказмът му – безжалостен.
Като адвокат е шампион по спечелени дела в Съда по правата на човека – над 60 към средата на 2008 г. Там има и над 400 висящи дела по негови жалби. Като повечето изявени правозащитници в България акцентира върху "стратегическите" дела в обществен интерес – тези, които целят не само защита на конкретен човек и казус, а търсят решение на системни проблеми – калпаво законодателство, архаични практики и ретроградно мислене.