Да правим бизнес като Ричард Брансън. Десетте тайни на най-великия създател на търговски марки - Дес Диърлав

Да правим бизнес като Ричард Брансън. Десетте тайни на най-великия създател на търговски марки
Автор: Дес Диърлав
Обем: 176 стр.
Формат в мм.: 150х220
Издател: ИК "Locus"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2008-11-10
Нашата цена: 14.56 лв
 

Брансън - човекът, които оглавява списъка на най-богатите хора на планетата на сп. Forbes.
Тази книга съдържа точен анализ на причините за дългогодишния успех на Ричард Брансън. След като я прочетете, вероятно ще го видите като брадясал кръстоносен рицар или като пропуснал сутрешното бръснене капиталист, но независимо от образа му, един извод едва ли ще ви убегне - той е забележителна личност.
Вече три десетилетия той заслепява бизнес сцената с уникално съчетание от реална стойност и стил. Не е за пренебрегване и колорита, и нестандартното поведение, с които той разнообразява иначе скучния живот на безброй бизнес журналисти по цял свят.
Личното му богатство възлиза на над 3 милиарда долара, макар че точните изчисления са невъзможни поради факта, че компаниите му са частни, непрекъснато се разделят и мултиплицират, и се контролират посредством множество данъчно ефективни офшорни тръстове - всички от които напълно законни и прозрачни, но все пак неразгадаеми.

„Когато преживея някаква трудност, винаги успявам да се съвзем, и да опитам отново. Подготвям се за пореден фал със съзнанието, че съм спечелил и от предишния неуспех. Не съжалявам за миналото, а гледам към следващото начало.
Смаян съм от количеството време, което хората отделят на неуспехите, когато вместо това би трябвало да насочат енергията и времето си към следващ проект. Неуспехът не е задължително отрицателно преживяване, неуспехът е част от кривата на познанието."
Ричард Брансън