Магьосникът от Нил. По следите на най - търсения човек в Африка - Матю Грийн

Магьосникът от Нил. По следите на най - търсения човек в Африка
Автор: Матю Грийн
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Вакон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-11-13
Нашата цена: 14.56 лв
 

Матю Грийн е роден през 1975 година, следва Африканска политика в университета и прекарва четири години в Източна Африка като репортер на Ройтерс. Сега е кореспондент на Файненшъл таймс в Западна Африка.

Някъде в джунглите на Уганда. Там се крие един беглец - водач на бунтовници, който казва, че получавал своите заповеди направо от отвъдното, от духовния свят и заедно със своята дрипава армия от докарани до състояние на нечовешка жестокост деца-войници, оставя кървава диря от отчаяние и опустошение, пресичаща страната му. Днес Джоузеф Кони е обявен за официален враг на САЩ и е издирван в Европа за военни престъпления, но все още никой не знае кой е той или за какво се бори.
Заинтригуван от митовете, Матю Грийн отива в една военна зона с намерението да потърси следите на този човек. По пътя си среща жертви на войниците на Кони - отвлечени, изнасилени или осакатени бегълци, които живеят в бедност и страх, в претъпкани бежански лагери и политически лидери, които имат своите причини да позволят една война, от която може да те побият тръпки.

"С едно смело и силно разследване Матю Грийн разбулва омразата и страховете, които подклаждат този африкански конфликт, в който отвлечени деца са принуждавани насила да извършват нечувани и неописуеми престъпления."
ТИМ ДЖИЙЛ

"В своето убедително и невероятно разследване на може би най-неразследвания конфликт в Африка, Матю Грийн развенчава удобните митове и нехайното отношение, които са спомогнали за опустошаването на континента."
МИШЕЛА РОНГ

"Матю Грийн завежда читателя в един друг свят - на митове и магии, на вяра и суеверие, докато се опитва да проумее своите открития. Той ни поднася с дълбоко прозрение и състрадание всичко, което научава... Това е една забележителна приказка, разказана живо, една чудесна книга."
МАЙКЪЛ ХОЛМАН

"Джоузеф Кони е един от най-големите злодеи на света. Той трябва да бъде спрян. Тази история за Курц от живия живот ни помага да разберем нечовешкия ужас на войната на един луд."
БОБ ГЕЛДОФ
Въпросът ми е прост: как може един маниак, начело на армия от отвлечени деца, да държи половината страна като заложник двайсет години?
МАТЮ ГРИЙН