История на медицината. Илюстрована Историческа ЕНЦИКЛОПЕДИЯ на света - Брайън Уорд

История на медицината. Илюстрована Историческа ЕНЦИКЛОПЕДИЯ на света
Автор: Брайън Уорд
Обем: 64 стр.
Формат в мм.: 215х280
Издател: ИК "СофтПрес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-11-17
Нашата цена: 7.27 лв
 

- Кои са лекарите, допринесли за напредъка на медицината?
- Как са се променили методите за лечение от древността до днес?
- Какви са предимствата и недостатъците на лекарствата?

Замисляли ли сте се, че ако ги нямаше постиженията на съвременната медицина, човекът щеше да живее много по-кратко, вероятно само около 45 години? Освен това болестите щяха да са неразделна част от нашето ежедневие, както това е било в древността и през Средновековието. Тогава високата смъртност в резултат на инфекции и епидемии се е приемала като нещо обичайно, а лекарите често са били безсилни.
Още в праисторически времена човекът е започнал да търси средства, за да се лекува и да подобри здравето си. От използването на билките до въвеждането на модерната медицинска апаратура и създаването на лекарства чрез компютърни модели е изминат дълъг път. Ще ви разкажем увлекателно и без скучни подробности как е постигнато това. С настоящата книга ще научите не само какво представлява алтернативната медицина или акупунктурата, къде се е зародила пластичната хирургия, кога е създадена първата ваксина, но и много други интересни неща.

С книгата „История на медицината” ще ви помогнем да намерите отговор на тези и на много други интригуващи въпроси. А за да бъде четенето вълнуващо и полезно преживяване, ние ви предлагаме още:
- Над 200 цветни илюстрации и снимки
- Специални карета с допълнителна информация за медицинските открития, за нововъведенията и за личностите, допринесли за развитието на тази наука
- Хронологични таблици с най-важните дати и събития

„История на медицината” е шестата книга от поредицата „Илюстрована историческа енциклопедия на света” и е изключително интересно и обогатяващо знанията четиво за цялото семейство. Тя e незаменимо помагало в учебния процес, при изработването на проекти или презентации на историческа тематика.