Наука и технологии. Илюстрована Историческа ЕНЦИКЛОПЕДИЯ на света - Джон Фарндън

Наука и технологии. Илюстрована Историческа ЕНЦИКЛОПЕДИЯ на света
Автор: Джон Фарндън
Обем: 64 стр.
Формат в мм.: 215х280
Издател: ИК "СофтПрес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-11-17
Нашата цена: 7.27 лв
 

- Как научните открития променят начина ни на живот?
- Кои са великите учени и изобретатели на различните епохи?
- Какви технологии се развиват в древността и в модерния свят?

Рядко се замисляме колко бързо се променя светът около нас и колко по-различен е бил животът само преди сто години. Знаете ли, че без научните изследвания, нямаше да разполагаме с онези удобства, с които дотолкова сме свикнали в ежедневието си, че почти не забелязваме: телефоните, компютрите, автомобилите, лекарствата и дори дрехите от изкуствени материи?
В действителност всичко това е резултат от дълъг процес, започнал много отдавна. Какви технологии са използвали древните римляни за своите съоръжения и пътища, много от които се използват и днес? Кой древен учен е предполагал съществуването на атомите? Как се стига до теорията за еволюцията и какво представлява ДНК? Къде се заражда индустриалната революция и какво е бъдещето на космическите изследвания?

С книгата „Наука и технологии” ще ви помогнем да намерите отговор на тези и на много други интригуващи въпроси. А за да бъде четенето вълнуващо и полезно преживяване, ние ви предлагаме още:
- Над 200 цветни илюстрации и снимки
- Специални карета с допълнителна информация за изобретенията и за личностите, занимаващи се с наука
- Хронологични таблици с най-важните дати и събития

„Наука и технологии” е петата книга от поредицата „Илюстрована историческа енциклопедия на света” и е изключително интересно и обогатяващо знанията четиво за цялото семейство. Тя e незаменимо помагало в учебния процес, при изработването на проекти или презентации на историческа тематика.