Пътетърсача Зунк - Николай Новкиришки

Пътетърсача Зунк
Автор: Николай Новкиришки
Обем: 480 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Жанет 45"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-11-17
Нашата цена: 13.35 лв
 

Приятелю незнаен! Жадуваш ли за приключения и пътешествие към неизвестното?
Добре дошъл в свят приказен, красив и странен, населен с дракони и всякакви чудати твари, опасен и зъбат – Света на Зунк! Твой верен спътник и водач ще стане не кой да е, а младият и непокорен дракон Зунк. Пътетърсачът Зунк! (Наричан тъй, защото без и сам да осъзнава, се впуска храбро в търсене на Пътя – неповторимия и личен път в живота – пътуване към другите и дирене на себе си самия.)
Зунк хитро е въвлечен от учителя си Кронк (и от младежкия си огнен нрав) в опасно и съдбовно начинание. Нечакан удар ги отпраща към Мавàра; свещен и древен, Обсидиановият град на драконите лежи пленен в замътените дълбини на вулканично езеро – злочесто потопен по време на последната война от умбрите (смразяващи ума създания на злото). А над Света на Зунк изглежда пак надвисва смъртоносната заплаха – зловеща мощ, забулена в невидимо коварство!
По Пътя Зунк ще изучава войнското изкуство Аждрасика, чието спорно име посветените от векове тълкуват като „Дух-меч”. Ще среща неочаквани приятелства и ще се люшка в Бурята, наричана от Мъдрите любов. Ще води битки срещу разнолики врагове. Ще бърза в дебрите на времето и ще прескача непредвидени капани, заложени от Портата на Неосъществените Възможности. Ще побеждава и ще страда.
А как ще свърши всичко? Дори и Зунк не предполага, ала представяш ли си по-неземна скука от това – да знаеш всичко предварително!

P.S. Където и да е сред Немислимия Безкрай на Световете…

Николай Новкиришки е роден на 09.04.1963 г. в гр. Варна. Завършва Първа езикова гимназия в родния си град и стоматологичния факултет към университета “Мартин Лутер”, гр. Хале, Германия. От 1992 г. живее и работи като стоматолог в гр. Варна.
Автор е на детските книжки:
“Приказка за старото море и мъдрата гора или какво забравиха хората” (ИК “Стено”, 2002);
“Уроците на Урзи” (Изд. “Оцосур” 2003);
“Приказка за Еколина или изкуството да бъдеш фея” (ИК “Стено”, 2003);